Fysiotherapie Willemijn Botje: Willemijn Botje

Team

Willemijn Botje

Master manueel therapeut

Willemijn Botje is in 2001 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht. In 2010 heeft ze de master manuele therapie (aan de SOMT) succesvol afgerond, met als afstudeerrichting spanningshoofdpijn en een case studie met als onderwerp heupartrose.

Sindsdien heeft ze de cursus Medical Taping Concept gedaan, waarbij gebruik gemaakt wordt van gekleurde, rekbare tape.

Tevens is ze aangesloten bij het Rugcentrum Achterhoek en het Rugnetwerk Twente.

 

 
Manuele therapie: snel duidelijkheid

Na een eerste screening bestaat uw eerste afspraak uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueel therapeut vragen over uw klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut uw houding en bewegingen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van uw klachten zitten. Als manuele therapie zinvol is bespreekt de manueel therapeut met de patiënt een aanpak voor de verdere behandeling. Zo heeft u dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.

Effectieve therapie

De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren en uw houding en bewegingen te verbeteren. De effecten zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.